Բանջարեղենը` կաթնային սոուսով

Ինչ է հարկավոր 

Գազար - կես հատ

Շաղգամ - կես հատ

Կաղամբ - 40 գ

Դդում կամ դդմիկ - 2 շերտ

Կաթնային արգանակ - 3 ճաշի գդալ

Կարագ - կես թեյի գդալ

Շաքարավազ

Աղ

Ինչպես պատրաստել 

Բանջարեղենը հարկավոր է լվանալ: Խորանարդաձև կտրատել գազարը, շաղգամը, դդումը կամ դդմիկը, կաղամբը կամ ծաղկակաղամբը: Յուրաքանչյուր բանջարը եփել առանձին կաթսայի մեջ` մի փոքր քանակությամբ ջրում: Եփվելուց հետո հարկավոր է ամբողջը միացնել իրար: Այնուհետև շաքարավազ և աղ անել, վրան ավելացնել կաթնային արգանակը և եռացնել մի քանի րոպե: Մատուցելիս ավելացնել կարագ:

 

 

Բարի ախորժակ